Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Romania - Bucuresti

 

Cele 4 anotimpuri

Antonio Vivaldi - Cele 4 anotimpuri

Data aparitiei: iulie 2003

Piese pe album:

Primavara - Cantec de pasari si furtuna - op 8.1

Allegro
Largo e pianissimo
Allegro (Danzo pastorale)

Vara - Caldura arzatoare si natura-n floritoare - op 8.2

Allegro non molto
Adagio
Presto: Tempo impettuoso d'Estate

Toamna - Scene de vanatoare si tarani savurand placerile vinului - op 8.3

Allegro
Adagio
La Caccia (Allegro)

Iarna - Frig glacial si caldura agreabila - op 8.4

Allegro non molto
Largo
Allegro

 
   Ciclul Cele patru anotimpuri compuse de Antonio Vivaldi in jurul anului 1723 este format din patru concerte solo cu cate trei parti pentru vioara solo, prima si a doua vioara, viola, violoncel si clavecin, fiecare raportandu-se la cate o sonata cu patrusprezece versuri a unui poet anonim.
 
   Chiar si Johann Sebastian Bach s-a aratat impresionat de ritmicitatea accentuata a temelor si de inclinatiile armonice utilizate de catre Vivaldi.
   Vivaldi s-a nascut la Venetia, fiind un copil de oameni sarmani si a urmat cariera religioasa pentru a putea studia muzica.

   Efectele muzicale descriptive au fost marcate de catre compozitor (1657 - 1741) prin semne pe partitura, permitand o reprezentare muzicala plastica a dramatismului si vivacitatii schimbarii anotimpurilor.

   "Preotul roscat" (Vivaldi isi ascundea parul roscat sub peruca pudrata cu alb) s-a afirmat rapid ca fiind unul dintre cei mai celebri virtuozi ai viorii din Europa.
   Punctele de greutate ale creatiei sale s-au aflat in domeniul artistic si pedagocic, Vivaldi jucand un rol deosebit mai ales in evolutia muzicala a concertului solo.


   Inregistrare facuta de Orchestra Festivalului Baroque; Dirijor: Alberto Lizzio; Vioara: Alexander Pervomasky


Pret cd fara TVA: 6,40 lei
Stoc: 102 bucati

Comanda albumul: fevroniacd@gmail.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one